Za mesno industrijo in vse manjše predelovalce mesnin imamo v ponudbi lesne sekance s sledečimi tehničnimi specifikacijami:
Sekanec 6-12 mm:
Primeren za popolnima avtomatizirane, zaprte ali delno odprte prekajevalne sisteme.. Granulacija sekancev je med 6-12 mm. Les: Bukovina. Gostota: 220 g/l - 320 g/l
Sekanec 2-5 mm:
Kondenzacijski prekajevalni sistemi, ki so popolnima avtomatizirani. Povprečna velikost sekanca med 2,5 mm -3,5 mm.
Sekanec 0,5-2 mm:
Povprečna velikost sekanca med 0,5-1,0 mm. Primerno za hladne, pretočne prekajevalne sisteme.
Vse lesne sekance lahko dobavimo tudi v drugih vrstah lesa kot je hrast, češnja, sliva. Taki lesni sekanci so odlični dodatek okusa v najširši prehranjevalni verigi, kot so jedi iz žara, oreščki, sir, vino ali celo viski.
Zaradi lastne proizvodnje in najvišjega preverjanja kvalitete zagotavljamo brezhibno kvaliteto takih sekancev, najpomembneje pa je da so sekanci produkt domačega, slovenskega lesa.
Investicijo »Strojna linija za izdelavo lesnih sekancev« smo izpeljali v skladu z javnim razpisom
Podukrep 8.6 »Podpora za naložbe v gozdarske tehnologije ter predelavo, mobilizacijo in trženje gozdnih proizvodov« Operacija »Naložbe v pred industrijsko predelavo lesa«